Rešenja
ZA CENTRALNE BANKE I KLIRING KUĆE

Usklađenost. Pouzdanost. Izvrsnost.

Rešenje Automatizovana kliring kuća udovoljava najvišim standardima platnih sistema i namenjena je centralnim bankama i kliring kućama. Obavlja međubankarski kliring i poravnanja i daje smernice između internog ili eksternog kliring sistema. Ima interface prema eksternim sistemima kliringa kao što je EBA STEP2. Osim standardnih funkcija kao što su pouzdanost i usklađenost sa SEPA i ISO 20022, rešenje nudi sigurnu isporuku platnih naloga nakon što su prihvaćeni, bez gubitka ili dupliranja podataka. U slučaju potrebe za ručnom intervencijom, dostupna je aplikacija za mrežno upravljanje, nadzor, konfiguraciju i upravljanje rešenjem Automatizovane kliring kuće. U slučaju kvara rešenja na jednom mestu, rešenje za redundant instalirano na drugoj geografskoj lokaciji postaje dostupno za rad. Sva komunikacija između učesnika, a to su banake i centralna banke ili kliring kuća, kriptovana je i elektronski potpisana jer je deo standardne ponude. Rešenje je u skladu s GDPR propisima.

Rešenja

Halcom je jedan od vodećih ponuđača rešenja za elektronsko bankarstvo i platne sisteme u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.
 • 7
  TRŽIŠTA
 • 50 +
  KOMERCIJALNE BANKE
 • 2
  CENTRALNE BANKE I KLIRING KUĆE
 • 200 k
  PREDUZEĆA
 • 570 k
  IZDATI KVALIFIKOVANI ELEKTRONSKI SERTIFIKATI

Kontaktirajte nas

Tu smo da vam pružimo detaljne profesionalne savete o kliring sistemima. Kontaktirajte nas.

Klikom na dugme potvrđujem da sam upoznat/a s uslovima korišćenja web stranice Halcom a.d., koja su objavljena u Pravilima zaštite podataka..