Rešitve
ZA CENTRALNE BANKE I KLIRING KUĆE

Usklađenost. Pouzdanost. Izvrsnost.

Rješenje Automatizovana kliring kuća udovoljava najvišim standardima platnih sistema i namijenjena je centralnim bankama i kliring kućama. Obavlja međubankarski kliring i poravnanja i daje smjernice između unutarnjeg ili vanjskog kliring sistema. Ima interface prema vanjskim sistemima kliringa kao što je EBA STEP2. Osim standardnih funkcija kao što su pouzdanost i usklađenost sa SEPA i ISO 20022, rješenje nudi sigurnu isporuku platnih naloga nakon što su prihvaćeni, bez gubitka ili dupliciranja podataka. U slučaju potrebe za ručnom intervencijom, dostupna je aplikacija za mrežno upravljanje, nadzor, konfiguraciju i upravljanje rješenjem Automatizovane kliring kuće. Kad se implementirano rješenje poništi na jednom mjestu, rješenje za redundant instalirano na drugoj geografskoj lokaciji započinje s radom. Sva komunikacija između učesnika, a to su banake i centralna banke ili kliring kuća, šifrirana je i digitalno potpisana jer je dio standardne ponude. Rješenje je u skladu s GDPR propisima.

Rješenja

Poglobite svoje znanje

Automated Clearing House
Poglej vse vire znanja
Halcom je jedan od vodećih ponuđača rješenja za digitalno bankarstvo i platne sisteme u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.
 • 7
  TRŽIŠTA
 • 50 +
  KOMERCIJALNE BANKE
 • 2
  CENTRALNE BANKE I KLIRING KUĆE
 • 200 k
  PREDUZEĆA
 • 500 k
  IZDANE KVALIFIKOVANE DIGITALNE POTVRDE

Kontaktirajte nas

Tu smo da vam pružimo detaljne profesionalne savjete o kliring sistemima. Kontaktirajte nas.

S klikom na dugme potvrđujem, da sam upoznat/a s uslovima korištenja web stranice Halcom d.o.o., koja su objavljena u Pravilima zaštite podataka..