Halcom je preuzeo Insite

Halcom Insite Integration Contract Signing

Ljubljana, Zagreb, 24. oktobar 2022 – Halcom, vodeći provajder inovativnih rešenja za platne sisteme, sa zadovoljstvom objavljuje da je preuzeo kompaniju Insite, iskusnog CRM provajdera za banke, osiguranje i maloprodaju.

Halcomova prva akvizicija kao deo Juniper grupe, operativne grupe u okviru Vela Softvare i Constellation Softvare, Inc., predstavlja važnu prekretnicu za kompaniju. Investicija će ojačati Halcom-ovu stratešku vrednost za njegove klijente u finansijskoj industriji i konsolidovati svoj položaj u jugoistočnoj Evropi. Za Insite, postajanje deo višemilionskog međunarodnog konglomerata i priznatog regionalnog prodavca otvara važne nove poslovne mogućnosti.

Uzbuđeni smo zbog naše prve akvizicije, posebno jer Insite-ova CRM bankarska rešenja tako dobro dopunjuju Halcomovu digitalnu ponudu. Zajedno ćemo moći da ponudimo bankama i drugim finansijskim institucijama jedinstven portfolio rešenja u regionu u početku, a globalno u narednim godinama“, izjavio je Tomi Šefman, generalni direktor Halcoma.

Tomislav Lazarić, generalni direktor Insite-a, je prokomentarisao: “Postati deo Halcoma znači prekretnicu za Insite i ponosni smo što smo prepoznati kao pouzdan provajder inovativnih CRM rešenja za banke.

Katarina Šiber Makar, potpredsednica za poslovni razvoj u Juniper Group: „Očekujemo da će ovo biti prva u nizu akvizicija u narednim godinama koje će podržati snažan rast Halcoma.

O Halcomu: Halcom, deo Juniper grupe, deo multinacionalne grupe Constellation Software Inc, igra pionirsku ulogu u oblasti razvoja platnih sistema u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi više od 30 godina. Prisutan na dva kontinenta, 7 tržišta, u više od 50 banaka, 2 centralne banke i klirinške kuće i sa više od 570.000 izdatih digitalnih sertifikata, Halcom se svrstava u sam vrh provajdera inovativnih i sigurnih platnih i finansijskih usluga. Više informacija na www.halcom.com.

O Insite-u: Insite je inovativni dobavljač CRM sistema. Kvalitet njihovog CRM rešenja već 10 godina uspešno prepoznaju zadovoljni klijenti među najvećim evropskim članicama bankarstva i fizičkim licima. Sa 5,5 miliona usluženih klijenata, Insite se svrstava među najbolje provajdere CRM rešenja za banke. Više informacija na www.insite.hr/new.

O Juniper Grupi: Juniper Group, operativna grupa kompanija Vela Software i Constellation Software Inc. [TSKS:CSU], je jedan od vodećih softverskkih konglomerata za putovanja i avijaciju širom sveta, između ostalih relevantnih grana kao što su zdravstvo, finansije, bankarstvo, osiguranje i nafta i gas. Juniper Group, koja trenutno broji preko 1.200 zaposlenih širom sveta, stalno ulaže i sarađuje sa softverskim preduzećima, opslužujući klijente u određenim ili srodnim industrijskim granama. Više informacija na www.juniper-group.com.

 

*** Na fotografiji s leva na desno: Boris Medvid, Tomislav Lazarić, Katarina Šiber Makar, Tomi Šefman i Goran Gudac.