Halcom je kupio Insite

Halcom Insite Integration Contract Signing

Ljubljana, Zagreb, 24. oktobar 2022. – Halcom, vodeći dobavljač inovativnih rješenja za platne sisteme, sa zadovoljstvom objavljuje da je preuzeo Insite, iskusnog CRM provajdera za banke, osiguranje i maloprodaju.

Prva Halcomova akvizicija kao dio Juniper grupe, operativne grupe u okviru Vela Software i Constellation Software, Inc., predstavlja važnu prekretnicu za kompaniju. Investicija će ojačati Halcomovu stratešku vrijednost za svoje klijente u finansijskoj industriji i konsolidirati svoj položaj u jugoistočnoj Evropi. Za Insite, postajanje dijelom međunarodnog konglomerata od više milijardi i priznatog regionalnog dobavljača otvara važne nove tržišne mogućnosti.

Uzbuđeni smo zbog naše prve akvizicije, još više jer Insite-ova CRM bankarska rješenja tako dobro nadopunjuju Halcomovu digitalnu ponudu. Zajedno ćemo moći ponuditi bankama i drugim finansijskim institucijama jedinstven portfelj rješenja u početku u regiji, a globalno u narednim godinama”, izjavio je Tomi Šefman, CEO Halcoma.

Tomislav Lazarić, generalni direktor Insite-a, prokomentarisao je: “Postati dio Halcoma znači prekretnicu za Insite i ponosni smo što smo prepoznati kao pouzdan dobavljač inovativnih CRM rješenja za banke”.

Katarina Šiber Makar, potpredsjednica za poslovni razvoj u Juniper Group: “Očekujemo da će ovo biti prva u nizu akvizicija u narednim godinama koje će podržati snažan rast Halcoma.

O Halcomu: Halcom, divizija Juniper grupe, koji je dio multinacionalne grupe Constellation Software Inc.,već je više od 30 godina pionir u u oblasti razvoja platnih sistema u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Sa dva kontinenta, 7 tržišta, više od 50 banaka, 2 centralne banke i klirinške kuće i više od 570.000 izdatih digitalnih certifikata, Halcom se svrstava među vodeće pružaoce inovativnih i sigurnih platnih i finansijskih usluga. Više informacija na www.halcom.com.

O Insite: Insite je inovativni dobavljač CRM sistema. Kvalitet njihovog CRM rješenja već 10 godina uspješno prepoznaju zadovoljni klijenti najvećih evropskih bankarskih članica i maloprodajnih kompanija. Sa 5,5 miliona opsluženih klijenata, Insite se svrstava među najbolje ponuđače CRM rješenja za banke. Više informacija na www.insite.hr/new.

O Juniper Group: Juniper Group, operativna grupa Vela Softwarea i Constellation Software, Inc. [TSX:CSU], jedan je od vodećih konglomerata za isporuku softvera za putovanja i avijaciju širom svijeta. Pored navedenih isporučuje softvere i ostalim relevantnim vertikalama kao što su zdravstvo, finansije, bankarstvo, osiguranje, te nafta i plin. Juniper Grupa, koja se trenutno sastoji od preko 1.200 zaposlenih širom svijeta, trajno ulaže u softverske kompanije i sarađuje sa njima, opslužujući klijente u određenim ili susjednim industrijskim vertikalama. Više informacija na www.juniper-group.com.

 

*** Na gornjoj fotografiji s lijeva na desno: Boris Medvid, Tomislav Lazarić, Katarina Šiber Makar, Tomi Šefman i Goran Gudac.