Društvena odgovornost
UDRUŽENIM SNAGAMA DA BI POSTIGLI VIŠE

Društvena odgovornost dio je našeg svakodnevnog života i temelji se na vrijednostima koje poštujemo i živimo, na misiji koju smo sebi postavili i ciljevima koje želimo postići.

BRIGA O UPOSLENICIMA

Zajedno gradimo budućnost, zato nudimo radno okruženje puno izazova, novih znanja i mogućnosti za profesionalni rast. Zalažemo se za ravnotežu između profesionalnog i porodičnog života i vjerujemo da nakon napornog rada slijedi zabava, pa se redovno sastajemo u „team building“, organizujemo novogodišnji koncert i novogodišnju zabavu, djecu u decembru posjećuje Deda Mraz, takmičimo se u stolnom nogometu …

BRIGA ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST

Često znamo jedni drugima reći: „Samo da budemo zdravi, sve će biti u redu.“, zato nastojimo našim uposlenicima ponuditi najbolje uslove za rad i zdrav život. Svakodnevnim zdravim doručkom potičemo zdrav način života, aktivnosti u „Sedmici  zdravlja“ usmjeravaju nas da smanjimo rizik od raznih bolesti, a mnoge aktivnosti unutar sportske udruge BES omogućuju nam bavljenje raznim sportovima.

BRIGA ZA OKOLIŠ

Svjesni smo da mali koraci mogu dovesti do velikih promjena. Mi smo kompanija koja brine o okolišu; u brizi za okoliš, recikliramo, skupljamo stari papir, staru odjeću i organiziramo akcije čišćenja u blizini naših poslovnih prostora. Potičemo naše zaposlenike da se aktivno bave zaštitom okoliša i podržavamo njihove inicijative u vezi s tim.

 

BRIGA ZA DRUŠTVO

Kao društveno odgovorna kompanija imamo sluh za potrebe društva, a prije svega želimo doprinijeti boljoj kvaliteti života. U saradnji s neprofitnim organizacijama svake godine organizujemo različite dobrotvorne akcije – prikupljamo školski pribor, hranu, igračke … Tokom novogodišnjih praznika organiziramo i bazar, te prikupljena sredstva doniramo porodicama kojima su ona potrebna.