Kvalifikovana digitalna potvrda
JEDNA ZA SVE

Vaša lična karta u digitalnom poslovanju, koja vam omogućuje poslovanje sa preko 50 banaka u regiji srednje i jugoistočne Europe.
JEDNA ZA SVE služi za dokazivanje identiteta potpisnika e-dokumenta, za osiguranje integriteta podataka i zaštitu od promjene e-dokumenta.

Za sigurno digitalno poslovanje potrebna vam je kvalifikovana digitalna potvrda, pomoću koje dokazujete svoj identitet, jamčite sadržaj elektronski dostavljenih podataka i potpisujete elektronskim putem. Temelji se na asimetričnoj kriptografiji i računalni je zapis koji sadrži podatke o vlasniku i njegovom javnom ključu, podatke o izdavaču i njegovom roku važenja.

Ovisno o prirodi vašeg poslovanja, možete se odlučiti za kvalifikovanu digitalnu potvrdu na pametnoj kartici, USB ključu ili Halcom One – kvalifikovanu digitalnu potvrdu u cloud-u.

 

JEDNA ZA SVE na pametnoj kartici

Privatni ključ je sigurno pohranjen na kartici, a šifriranje i digitalno potpisivanje odvijaju se u mikroprocesoru na pametnoj kartici. Za upotrebu vam treba i odgovarajući čitač pametnih kartica.

JEDNA ZA SVE na USB ključu

Privatni ključ je sigurno pohranjen na pametnoj SIM kartici, koja šifrira i digitalno potpisuje u mikroprocesoru. SIM kartica je umetnuta u USB ključ koji je ujedno i čitač pametnih SIM kartica.

SIGURNOST

U skladu s eIDAS regulativom, osiguravamo visoku razinu zaštite hardvera i softvera za izdavanje kvalifikovanih digitalnih potvrda. Sve sigurnosne mjere planiraju se i provode u skladu s ISO / IEC 27001: 2013 standardom, s FIPS 140-2 razine 3 ili Common Criteria EAL4+ i ETSI tehničkim zahtjevima.

Podržane banke


 

 

Pogledajte kompletnu listu  bankarskih rješenja  kojima možete pristupiti kvalificiranom digitalnom potvrdom JEDNA ZA SVE.