SOFTWARE AS A SERVICE

PROGRAMSKA OPREMA SaaS (Software as a Service)

Nova digitalna rješenja možete brzo i učinkovito implementirati bez većih početnih ulaganja u infrastrukturu i održavanje odabirom našeg modela digitalnog bankarstva koji se temelji na principu softvera kao usluge – SaaS (Software as a Service).

Prednosti

OPTIMIZACIJA TROŠKOVA

SIGURNOST

USKLAĐENOST

POUZDANOST

MULTI-MARKET

UNIVERZALNOST

Certifikati koje posjedujemo

Certifikat za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001

2003. godine od kompanije Bureau Veritas Quality International dobili smo certifikat o sistemu upravljanja kvalitetom ISO 9001 za tehničku i elektronsku podršku u implementaciji e-bankarstva, e-plaćanja i povezanih usluga između financijskih institucija i njihovih klijenata, uključujući snimanje i razmjenu dokumenata u elektronskom obliku. Certifikat se obnavlja godišnje u sklopu vanjskih revizija.

Certifikat za informacijsku sigurnost ISO 27001

U januaru 2010. dobili smo certifikat o informacijskoj sigurnosti prema međunarodnom standardu ISO 27001 za tehničku i elektronsku podršku u implementaciji elektronskog bankarstva, elektronskog plaćanja i povezanih usluga između financijskih institucija i njihovih klijenata te snimanje i razmjenu dokumenata u elektronskom obliku. Certifikat se obnavlja godišnje u sklopu vanjskih revizija.

Certificirani po eIDAS

U 2017. godini dobili smo certifikat prema Uredbi (EU) br. 1095/2010. 910/2014 „eIDAS“ u području kvalifikovanih usluga od povjerenja, izdavanju kvalifikovanih  potvrda o elektronskom potpisu, izdavanju kvalifikovanih potvrda elektronskog pečata, kvalifikovanog elektronskog time stamp-a i kvalifikovane potvrde za vjerodostojnost web stranica.

Već dugi niz godina naš kreditni rejting je A1 ++

Agencija za kreditni rejting Bisnode d.o.o. godišnje certificira kompanije koje su u poslovanju dobile najveću ocjenu kreditnog rejtinga. Ponosni smo što smo primili ocjenu A1 ++ više godina zaredom.

Lokalizovanim rješenjima pokrivamo dva kontinenta. Zalažemo se da osiguramo izvrsnost. Halcomovo rješenje koristi više od 50 komercijalnih banaka, dvije centralne banke i kliring kuće, a naša rješenja koristi više od 150.000 poslovnih korisnika na 7 tržišta u Evropi i Africi. Jer dokazano smo vrijedni njihovog povjerenja.
 • 7
  TRŽIŠTA
 • 50 +
  KOMERCIJALNE BANKE
 • 2
  CENTRALNE BANKE I KLIRING KUĆE
 • 200 k
  PREDUZEĆA
 • 500 k
  IZDANE KVALIFIKOVANE DIGITALNE POTVRDE

KONTAKTIRAJTE NAS

Da li imate dodatnih pitanja o Halcomu, našim rješenjima i ponudama ili želite zakazati sastanak? Ispunite obrazac, ukratko opišite svoje želje i mi ćemo vas uskoro kontaktirati s dodatnim informacijama ili prijedlogom sastanka.